Mr. CARBON

ARBALETE

 

Πρώτα στόχευσε τον στόχο

Εντοπισμός – Προσέγγιση - Σκόπευση - Βολή: αυτή είναι η αναπόφευκτη αλληλουχία ενεργειών στο υποβρύχιο ψάρεμα.

Αποδεχόμενοι αυτή την αλληλουχία η πρώτη παρατήρηση αυτών των επί μέρους ενεργειών, αφορά την κίνηση: ο δύτης, το ψάρι, όλα βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.

Ο έλεγχος αυτών των ενεργειών είναι θεμελιώδης για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στον περιορισμένο χρόνο που διαρκεί η άπνοια του ελεύθερου δύτη.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός-η καίρια δηλαδή, βολή στον στόχο- είναι απαραίτητο για τον δύτη να ευθυγραμμίσει το βέλος με τον στόχο του στην σωστή απόσταση.

Εάν δεν είναι σε σωστή θέση βολής, όλες οι βαλλιστικές δυνατότητες του ψαροτούφεκου (ευθυβολία, ταχύτητα, δύναμη) δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

Σύμφωνα με αυτή την συλλογιστική το πρώτο προσόν ενός καλού ψαροτούφεκου  είναι Η ΕΥΕΛΙΞΙΑ, δηλαδή η ικανότητα του να ευθυγραμμίζεται άμεσα και εύκολα προς τον στόχο κατά την διάρκεια των αναπόφευκτων και γρήγορων αλλαγών των ενεργειών στο υποβρύχιο ψάρεμα.

Κατά την διάρκεια της κατάδυσης ο υποβρύχιος ψαράς δεν κινείται εύκολα γιατί βρίσκεται βυθισμένος σε ρευστό όπου δεν είναι εύκολο να πάρει ακριβείς  και σταθερές θέσεις.

«Επιπλέει» σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να εκτελέσει μόνον «μισοελεγχόμενες» κινήσεις που εξαρτώνται, λιγότερο ή περισσότερο από την υδροβιότητά του και την χρηστικότητα του εξοπλισμού του.

Επίσης, ο έλεγχος των κινήσεων του δύτη είναι μόνον μερικός, γιατί το ρευστό όπου είναι βυθισμένος δεν είναι ούτε σταθερό, ούτε σε ηρεμία.

Η κίνηση των κυμάτων και των θαλάσσιων ρευμάτων περιπλέκουν κάθε προσπάθεια κίνησης του.

Συνεπώς αυτό είναι ένα πραγματικά σημαντικό θέμα.

Οι στόχοι επίσης – τα ψάρια – είναι απίθανο να είναι ακίνητοι, αλλά ακόμη και αν αυτό συμβεί εύκολα και άμεσα διαταράσσεται με μία απλή κίνηση των πτερυγίων.

 

Για την διαχείριση με τον καλύτερο τρόπο όλων αυτών των αναπόφευκτων καταστάσεων και την επίτευξη της τελικής φάσης αυτής της αλληλουχίας, κλάσμα δευτερολέπτου πριν το πάτημα της σκανδάλης, είναι απαραίτητο για τον εξοπλισμό να είναι καλά προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του δύτη και να ελέγχεται με απλό και γρήγορο τρόπο.

Η εργονομία πρέπει να εστιάζεται προς τον στόχο – σκοπό και όχι σε μια απλή λεπτομέρεια.

Η προσαρμοστικότητα είναι η σχεδιαστική και κατασκευαστική βάση των ψαροτούφεκων C4, η απλή εστίαση προς το στόχο – σκοπό.

Η εργονομία ενός ψαροτούφεκου δεν πρέπει να περιορίζεται μόνον στην λαβή αλλά πρέπει να υλοποιείται σε ολόκληρο το όπλο.

Είναι ο εξοπλισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στο δύτη και όχι το αντίθετο.

Πρέπει να μην απαιτεί προσαρμογές η και ασυνήθιστες κινήσεις για την λειτουργία του, αλλά μόνον απλότητα και αυθορμητισμό.

Γι’ αυτόν τον λόγο τα ψαροτούφεκα C4 δεν έχουν σχήματα που περιορίζουν την μετακίνηση τους σε μια μόνον κατεύθυνση.

Αυτό για παράδειγμα, συμβαίνει σε ψαροτούφεκα με επίπεδα σχήματα κάνης, που επιτρέπουν μετακίνηση κυρίως σε μια μόνον κατεύθυνση, σε βάρος της στρέψης σε όλες τις κατευθύνσεις που απαιτεί η δραστηριότητα του υποβρύχιου ψαρέματος.

Η μετακίνηση του ψαροτούφεκου σε μεγάλα τόξα επιβραδύνει αναπόφευκτα κάθε δράση του υποβρύχιου ψαρά, οδηγώντας την μερικές φορές ακόμα και στο σημείο της αποτυχίας.

Επιπλέον η σύγχρονη μετακίνηση μεγαλύτερων όγκων νερού οδηγεί προφανώς σε τρόμαγμα των υπόλοιπων ψαριών.

Η σχεδιαστική  φιλοσοφία της C4, βρίσκει την μέγιστη έκφραση της στο MR. CARBON.

Ευέλικτο, γρήγορο και ακριβές όπως κανένα άλλο ψαροτούφεκο.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το ψαροτούφεκο είναι απλά μια αποθήκη ενέργειας.

Σε ένα ψαροτούφεκο η ενέργεια αποθηκεύεται από το όπλισμα  των λάστιχων και απελευθερώνεται στο βέλος με την ενεργοποίηση της σκανδάλης.

Στην πραγματικότητα η διαθέσιμη ενέργεια περιορίζεται από την δύναμη των λάστιχων και το μήκος όπλισης (φυσική δύναμη του χρήστη)

Σε αυτή την κατάσταση της περιορισμένης, από τους πιο πάνω παράγοντες ενέργειας, κατά την σχεδίαση ενός ψαροτούφεκου τόσο ευκινήτου όσο το MR. CARBON, είναι ζωτικό να επιλέγονται με κάθε προσοχή, τεχνικές λύσεις που θα μειώσουν στο ελάχιστο τις αναπόφευκτες απώλειες ενέργειας εξ αιτίας των τριβών.

Στο MR. CARBON, λόγω της θέσης των λάστιχων, ουσιαστικά παράλληλα με το βέλος, όλη η αποθηκευμένη ενέργεια, μετατρέπεται σε ταχύτητα του βέλους.

 Κατά την διάρκεια του σχεδιασμού του απορρίφθηκε κάθε τεχνική λύση που θα μείωνε την ταχύτητα του βέλους.
Για παράδειγμα μια θέση έκτασης των λάστιχων υπό γωνία με το βέλος παράγει 4-5% μείωση της εφαρμοζόμενης δύναμης σε αυτό, η οποία επιπλέον διασπείρεται και σε τριβές στον οδηγό, που είναι απαραίτητος να χρησιμοποιείται στις σχεδιάσεις με περαστά (χαμηλωμένα) λάστιχα.

Επιπλέον τα περαστά (χαμηλωμένα) λάστιχα, κινούμενα με υψηλή ταχύτητα μέσα στο νερό προκαλούν «υδροδυναμικό φρένο» λόγω αύξησης της μετωπικής τους επιφάνειας προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ταχύτητας του βέλους.

Στο MR. CARBON, όλα αυτά απλά δεν υπάρχουν επιτυγχάνοντας το μέγιστο των βαλλιστικών επιδόσεων που μπορεί να επιτύχει ένα ψαροτούφεκο.

Οι διαστάσεις και το πάχος  στα λάστιχα του MR. CARBON θα πρέπει να είναι ότι ακριβώς απαιτείται και είναι χρήσιμο στην επίτευξη της τέλειας βολής χάρη στην κεφαλή του Mr Carbon

Εφαρμογές με περαστά λάστιχα δεν αυξάνουν τις επιδόσεις του ψαροτούφεκου.

Είναι πραγματικά μη ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι τα περαστά λάστιχα  καθώς έχουν υποβληθεί σε υψηλή έκταση,  συνεπώς είναι πιεσμένα μεταξύ τους  και επάνω στην κάνη (με μεγάλο συντελεστή τριβής μεταξύ των μερών), μπορούν όταν απελευθερωθούν να συνεργήσουν και να εκτονωθούν με όλη (επιμερισμένη) την δύναμη τους αυξάνοντας την ταχύτητα του βέλους.

Τα λάστιχα του ψαροτούφεκου δεν παράγουν ενέργεια, απλά την αποθηκεύουν. Πρέπει να τεντωθούν τόσο ώστε να εξαντλήσουν τις δυνατότητες του λάστιχου και συνεπώς να εκμεταλλευθούμε  πλήρως την ικανότητα εκτόνωσης τους.

Στο MR CARBON οι απώλειες ενέργειας έχουν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό.

Τεχνικές λύσεις με υψηλότερες ενεργειακές απώλειες όπως ο συνδυασμός οδηγού και περαστών (χαμηλωμένων) λάστιχων είναι παντελώς απούσες σε αυτό το μειωμένων τριβών ψαροτούφεκο,  με άμεση επίδραση στην ακρίβεια και στις πρώτης γραμμής επιδόσεις του.

(δείτε επαναλαμβανόμενα δημόσια, tests :http://www.bluworld.com/C4zone/mrcarbonfoto.htm)

ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Το ανθρακόνημα (carbon) είναι ένα σύνθετο υλικό που έχει επιλεγεί για πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές όπου απαιτούνται ισχυρά και ελαφρά υλικά.

Το carbon έχει μοναδικές ιδιότητες ακαμψίας σε πολύ μικρά πάχη και διαμέτρους συγκριτικά με το ξύλο ή το αλουμίνιο.
Αυτές τις μοναδικές του ιδιότητες θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο σχεδιαστής ενός ψαροτούφεκου από carbon. Να κατασκευάσει δηλαδή ψαροτούφεκα με ασύγκριτα λεπτότερες διατομές σε σχέση με τα ξύλινα ή αλουμινένια, ώστε να είναι πολύ πιο ευκίνητα και λειτουργικά.

Δεν έχει κανένα  νόημα η χρήση του carbon για να κατασκευαστεί ένα ψαροτούφεκο που οι διαστάσεις του είναι ανάλογες ενός ξύλινου με τους περιορισμούς ευκινησίας που αυτό έχει, παρά μόνον ο εντυπωσιασμός  ότι είναι κατασκευασμένο με carbon.

Η σύλληψη της ιδέας για τη μορφή του MR CARBON εξελίχθηκε σε ένα αντικείμενο μοντέρνου βιομηχανικού σχεδίου υλοποιημένο  με τα ποιο σύγχρονα, ελαφρύτερα και ανθεκτικά υλικά που είναι γνωστά στον άνθρωπο: το ανθρακόνημα , τις εποξικές ρητίνες, το τιτάνιο.

Η κατασκευή του MR CARBON είναι μονοκόμματη χωρίς συνδέσεις και χωρίς γεμίσματα υλοποιημένη με το κορυφαίας ποιότητας carbon MEGAFORCE Τ-700  το οποίο είναι κατά 40% ανθεκτικότερο από το σύνηθες Τ-300.

Η τεχνολογία της κατασκευής του, επιτρέπει την κατασκευή μονοκόμματης κοίλης δομής με  ασύμμετρη μορφή που προσφέρει ακαμψία, χωρίς ίχνος λυγίσματος, ταλαντώσεων και τεράστια ακρίβεια συνδέσεων δίνοντας το ουσιαστικό πλεονέκτημα στην βαλλιστική του απόδοση.

Η δομή του είναι απολύτως αδρανής, σταθερή στον χρόνο, διαστατικά αμετάβλητη και ανεπηρέαστη πρακτικά από μεταβολές θερμοκρασίας ενώ δεν χρειάζεται καμία συντήρηση.

Το μοναδικό αυτό σώμα του MR CARBON διαμορφώνεται με χειρονακτική διαστρωμάτωση, την μόνη δυνατή μέθοδο για προχωρημένα σύνθετα, σε μεταλλικά καλούπια ακριβείας μερικών εκατοντάδων του χιλιοστού.

Η ακραία κατασκευαστική ακρίβεια προσδίδει στο MR CARBON  μέγιστη βλητική ακρίβεια και μόνον οι διαστατικές ανοχές στο βέλος είναι υπεύθυνες για την τροχιά του.

Η ΛΑΒΗ

Μια σταθερή λαβή είναι θεμελιώδης για τον άριστο έλεγχο του ψαροτούφεκου, όμως δεν πρέπει να είναι διαστατικά αμετάβλητη.

Θα πρέπει να είναι η σταθερότερη δυνατή  αλλά και συμβατή παράλληλα με τις απαιτήσεις στο υποβρύχιο ψάρεμα που αναγκάζουν τον ψαρά να βάλλει από πολλές διαφορετικές  γωνίες, στάσεις και θέσεις.

Η πατενταρισμένη λαβή του  MR CARBON αποτελείται από δυο τμήματα.

Το πρώτο εμπρόσθιο τμήμα είναι συνέχεια της μονοκόμματης δομής του σώματος.

Το δεύτερο οπίσθιο είναι τμήμα με δυο βίδες με αποστάτες που ρυθμίζονται στην  επιθυμητή απόσταση και κλίση (πρακτικά σε άπειρες θέσεις)ανάλογα με τις διαστάσεις του χεριού του χρήστη, και τις διαφορετικές γωνίες συγκράτησης που επιθυμεί.

Έτσι είναι δυνατή η προσαρμογή της λαβής στις διαστάσεις κάθε παλάμης η γωνίας συγκράτησης, αλλά και η προσαρμογή της στην χρήση χειμερινού ή καλοκαιρινού γαντιού.

Άλλη μια ικανότητα της λαβής του MR CARBON είναι η δυνατότητα της να δεχτεί 2 διαφορετικά οπίσθια τμήματα.

Το πρώτο τμήμα είναι μικρότερο έχοντας τις standard διαστάσεις και εξασφαλίζει στον ψαροτουφεκά την μέγιστη δυνατότητα πραγματοποίησης ελιγμών ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο σε διαστάσεις τμήμα δίνει την δυνατότητα καλύτερης υποστήριξης κατά την διάρκεια της βολής με μεγαλύτερη επιφάνεια εφαρμογής της ανάκρουσης.

Το οπίσθιο τμήμα επίσης διαθέτει τέσσερις ελαστικούς δακτυλίους που αυξάνουν την τριβή της λαβής με την παλάμη και προσδίδουν άριστη συγκράτηση ενώ το λευκό του χρώμα καθιστά ευδιάκριτο το MR CARBON αν αυτό αφεθεί στο βυθό.

Η λαβή του MR CARBON είναι κάθετη και σκόπιμα, απόλυτα συμμετρική γιατί αυτή η διαμόρφωση προσδίδει στον υποβρύχιο κυνηγό, την ακριβή αίσθηση της κατεύθυνσης όπου είναι ευθυγραμμισμένο το ψαροντούφεκο ταχύτερα, χωρίς την ανάγκη να κοιτάξει και να σκοπεύσει επακριβώς.

Αυτό απλοποιεί την δράση του υποβρύχιου ψαρέματος διευρύνοντας τις συνθήκες χρήσης της λαβής (και του MR CARBON γενικότερα), χωρίς να περιορίζεται η χρήση της με συγκεκριμένη θέση του χεριού όπως συμβαίνει στις λαβές που έχουν το απόλυτο σχήμα της παλάμης, αριστερής η δεξιάς.

Η μεταβλητότητα – προσαρμοστικότητα είναι το θεμελιώδες χαρακτηριστικό ενός καλού ψαροντούφεκου και το MR CARBON είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα μιας λαβής πρώτης τάξης χωρίς περιορισμούς διαστάσεων και θέσεων χρήσης.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Η σταθερότητα σε ένα ψαροτούφεκο είναι ουσιώδης προκειμένου να είναι εγγυημένη η απαραίτητη ακρίβεια της βολής του.

Η C4 έχει επιλέξει να μειώνει τις δυνάμεις που μπορούν να προκαλέσουν ανακριβείς βολές και γι’ αυτό σε όλα τα ψαροτούφεκα C4 η θέση του βέλους (ύψος) σε σχέση με το χέρι είναι σκόπιμα μειωμένη σε 9 χιλιοστά μόνον, περίπου στο μισό από τα παραδοσιακά ψαροτούφεκα.

Αυτό επιτρέπει γρήγορη ενστικτώδη και ακριβή βολή με σύγχρονη μείωση της προς τα επάνω στροφής της κεφαλής που οφείλεται  στην ανάκρουση γιατί η επίδραση της εφαρμόζεται στο χέρι μέσω του μισού, σε σχέση με άλλα ψαροτούφεκα, μοχλοβραχίονα.

Ο μειωμένος στο μισό, μοχλοβραχίονας στα ψαροτούφεκα C4,  επιτρέπει την μείωση στο μισό της επίδρασης της ανάκρουσης συγκριτικά με ένα άλλο ψαροτούφεκο με ίδια ενεργειακά αποθέματα (ίδια μάζα – λάστιχα – βέλος).

Στο MR CARBON με την μελετημένη ισορροπία των μορφών, των μαζών και της κατανομής των εφαρμοζόμενων δυνάμεων, εκμηδενίζεται– σε όπλο με ένα ζεύγος λάστιχων– κάθε επίδραση της ανάκρουσης με εμφανέστατο το αποτέλεσμα στην ακρίβεια των βολών.

Η ακρίβεια στη βολή εξαρτάται σοβαρά από την ισορροπία που δίνουμε στο ψαροτούφεκο.

Ένα ψαροτούφεκο με ουδέτερη πλευστότητα, ελαφρύ στην κεφαλή του, αναπόφευκτα θα ανυψώσει την τροχιά του βέλους λόγω της προς τα επάνω περιστροφής του εμπρόσθιου τμήματος του που προκαλεί η επίδραση της ανάκρουσης.

Η προς τα επάνω περιστροφή αυτή, μπορεί να μειωθεί είτε αυξάνοντας την μάζα στο εμπρόσθιο τμήμα του ψαροτούφεκου είτε κατανέμοντας κατάλληλα τις εφαρμοζόμενες δυνάμεις.

Η λύση που υιοθετήθηκε από την C4 επιτυγχάνει άριστη ακρίβεια βολής χωρίς το MR CARBON να χάνει την ευελιξία του και χωρίς να φορτώνεται με άχρηστες μάζες.

Η μορφή στο εμπρόσθιο τμήμα του MR CARBON είναι εξαιρετικά λεπτή και δεν έχει κανένα «ειδικό» σχεδιασμό για να αποφύγει την προς τα επάνω περιστροφή.

Για την σταθερότητα και την επακόλουθη ακρίβεια στην βολή είναι άχρηστο και παράλογο να υπάρξει εκεί ένα υδροδυναμικό σύστημα φρένων.

Ένα υδροδυναμικό σύστημα φρένων λειτουργεί μόνον όταν υπάρχει εκεί μετακίνηση.

Εάν όμως κάποια μετακίνηση – έστω και η παραμικρή – παρουσιαστεί στην άκρη του ψαροτούφεκου, αναπόφευκτα θα παρασύρει το βέλος μακριά από τον στόχο, θα συμβεί δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που το σύστημα προσπαθεί να αποφύγει.

Συνεπώς είναι εμφανές ότι τέτοιου είδους συστήματα δεν επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται, αντίθετα μειώνουν την ευελιξία του ψαροτούφεκου στις κινήσεις προς το στόχο και συγκρατούν τις δυνατότητες του.

ΚΕΦΑΛΗ

Η κεφαλή είναι κρίσιμο στοιχείο για την ακρίβεια ενός ψαροτούφεκου μειωμένων τριβών όπως το ΜR CARBON.

Τοποθετεί τα εκτεταμένα λάστιχα σε ακριβή θέση σε σχέση με το βέλος, επιτρέποντας στο μέγιστο δυνατό την ελαχιστοποίηση των τριβών.

Οι κεφαλές C4 είναι εξαιρετικά μικρές και δυνατές.

Κατασκευάζονται από τιτάνιο δουλεμένο σε μηχανές κοπής υψηλής ακρίβειας.

Ζυγίζουν μόλις μερικά γραμμάρια και έχουν πάχος 6 mm.

Υπάρχουν διαθέσιμοι 4 διαφορετικοί τύποι κεφαλών.

Ο πρώτος προορίζεται για ένα ζεύγος βιδωτών λάστιχων με σπείρωμα 14x1 (RAC 2), ο δεύτερος για ένα ζεύγος «δετών» λάστιχων (BALL 2).  Αντίστοιχα ο τρίτος για 2 ζεύγη βιδωτών λάστιχων με σπείρωμα  (RAC 4) και ο τέταρτος για 2 ζεύγη «δετών» λάστιχων (BALL 4).

Οι κεφαλές RAC & BALL είναι ανοικτού τύπου που με την προσθήκη μιας μικρής προσθαφαιρούμενης μεταλλικής «γέφυρας» μετατρέπονται εύκολα από τον χρήστη σε κλειστού τύπου.

ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ

Ο μηχανισμός σκανδάλης και η σκανδάλη ΤΙΤΑΝΙΟΥ είναι κατασκευασμένα σε κοπτικές διαμορφωτικές μηχανές ακριβείας για την μέγιστη δυνατή αντοχή λειτουργικότητας και ακριβείας.

Η κατασκευή των μερών με αυτό το εργαλείο εξασφαλίζει την απόλυτα ελεγχόμενη συνέργια της σκανδάλης με τα υπόλοιπα μέρη του μηχανισμού.

Η άριστη αυτή συνέργια επιτρέπει στον χρήστη να έχει την «ελαφρύτερη» σκανδάλη σε ένα ακραία ισχυρό και συμπαγή μηχανισμό.

Ο μηχανισμός σκανδάλης είναι τοποθετημένος περίπου 70 mm πιό πίσω από οποιονδήποτε άλλο κλασσικό ψαροτούφεκο.

Αυτή η σχεδίαση μειώνει κατά 70 mm την απόσταση μεταξύ της λαβής και της κεφαλής χωρίς να επηρεάζει το μήκος του ψαροτούφεκου.

Σαν παράδειγμα το MR CARBON 104 έχει το ενεργό μήκος ενός λαστιχοβόλου μήκους 104 cm (104 cm απόσταση μεταξύ της κεφαλής και δεύτερης εγκοπής του βέλους) όμως το πραγματικό μήκος του είναι μόλις 97 cm (104 – 7 = 97cm).

Έτσι το μειωμένο μήκος του MR CARBON επιτρέπει την σημαντική αύξηση της ευελιξίας και της άμεσης ευθυγράμμισης του προς το στόχο, κύριο χαρακτηριστικό κάθε καλού ψαροτούφεκου.

Ο μηχανισμός απελευθέρωσης διαθέτει ένα εντυπωσιακά ισχυρό ελατήριο που κρατά στη θέση του το βέλος. Αυτό αποτρέπει την ακούσια απελευθέρωση του με προφανές πλεονέκτημα στην ασφάλεια της χρήσης του.

Έξω από το νερό, η απελευθέρωση του βέλους από τον μηχανισμό είναι δυνατή μόνον όταν αυτό τραβηχτεί ευθεία ανασηκώνοντας το ελαφρά.

Έξω από το νερό ο εξαιρετικά ακριβής μηχανισμός απελευθέρωσης «σκληραίνει» και η απελευθέρωση είναι δύσκολη.

Μέσα στο νερό όταν ασκηθεί η δύναμη των λάστιχων σε απόλυτη ευθεία προς το βέλος, αυτό θα απελευθερωθεί με ελαφρύ πάτημα της σκανδάλης.

ΟΠΛΙΣΗ

Για να διευκολυνθεί η όπλιση του ψαροτούφεκου σε όλα τα C4 υπάρχει μια μικρή στεγανή τρύπα στην κάνη, περίπου 15 cm πριν την πρώτη εγκοπή του βέλους, όπου μπορεί να εισαχθεί ένας προσθαφαιρούμενος πείρος.

Ο πείρος είναι μια βίδα 6 x 35 cm που εύκολα και με ελάχιστο κόστος μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού.

Για την όπλιση ο χρήστης τοποθετεί τον πείρο (βίδα), τεντώνει τα λάστιχα μέχρι να τοποθετηθούν στον πείρο, ανασηκώνει το ψαροτούφεκο ψηλότερα στο στέρνο χωρίς να μετακινήσει τα χέρια του και στην συνέχεια ολοκληρώνει το τέντωμα των λάστιχων στην εγκοπή του βέλους.

Κατόπιν αφαιρεί τον πείρο και το ψαροτούφεκο είναι πλέον έτοιμο για βολή.

Αυτή η λύση επιτρέπει δραματική μείωση της προσπάθειας όπλισης που καταβάλλεται από τον δύτη ενώ δίνει την δυνατότητα εύκολης όπλισης μεγάλων ψαροτούφεκων από ανθρώπους με μικρότερο ύψος ή μικρό μήκος χεριών.

 

ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ( SET UP)

Το MR CARBON παράγεται σε πέντε μεγέθη.

Οι καλύτερες επιδόσεις επιτυγχάνονται με κεφαλές απλού ζεύγους ελαστικών γιατί σε αυτές τις διαμορφώσεις το MR CARBON έχει σε ισορροπία τις βέλτιστες βαλλιστικές επιδόσεις με την ασυναγώνιστη ικανότητα πραγματοποίησης ελιγμών, κύρια και θεμελιώδη χαρακτηριστικά για ένα όπλο υποβρύχιου ψαρέματος.

Set up (Διαμορφώσεις) με δυο ζεύγη λάστιχων θα μειώσουν την κορυφαία ευελιξία του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παραμένει πιο ευέλικτο ακόμα και από μικρότερου μεγέθους ψαροτούφεκα με διπλά λάστιχα. Είναι χρήσιμα (απαιτούνται) όμως στο MR CARBON όταν χρησιμοποιούνται βέλη πάχους 7mm και άνω για δυνατά ψάρια και σε αποστάσεις βολής που καμία άλλη διαμόρφωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Για όλες τις διαθέσιμες κεφαλές είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ποικιλία λάστιχων και διαμέτρων και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αυτά με τα καλύτερα βαλλιστικά χαρακτηριστικά για το είδος του, ακολουθώντας τις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη.

Ένα παχύτερο αλλά μακρύτερο λάστιχο δεν αυξάνει τη δύναμη που μπορεί να είναι ίδια με αυτήν που παρέχει αρχικά ένα λεπτότερο λάστιχο εκτεταμένο σε μεγαλύτερο μήκος.

Αμέσως μετά την όπλιση η διαθέσιμη ενέργεια είναι αυτή που παρείχαμε κατά την όπλιση, συνδυασμός του μήκους του όπλου και της δύναμης προφόρτισης που διαθέσαμε ανάλογα με τη δύναμή μας. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η διαθέσιμη δύναμη του λάστιχου φθίνει φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις σε μείωση πάνω απο10% μετά από 30 min

Μια προσεκτική επιλογή ποιότητας, διαμέτρου και χαρακτηριστικών του λάστιχου θα οδηγήσει στη χρήση του μικρότερου δυνατόν μήκους του λάστιχου λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πραγματικά χρήσιμο μήκος έκτασης, δηλαδή την διατήρηση της μέγιστης δύναμης για ικανοποιητικό χρόνο μέχρι την πραγματοποίηση της βολής που μπορεί να πραγματοποιηθεί  μετά από αρκετή ώρα.

Το MR CARBON προσφέρεται χωρίς λάστιχα και βέλος και γι’ αυτόν τον λόγο χωρίς ζύγισμα.

Η βέλτιστη εξισορρόπηση επιτυγχάνετε όταν κρατώντας το λαστιχοβόλο (οπλισμένο) από  την λαβή του η άκρη του βέλους κινείται ελαφρά προς τα κάτω με ταχύτητα περίπου 4-5 cm/sec.

Προσθέτοντας λίγα γραμμάρια βάρους κοντά στην κεφαλή θα επιτευχθεί η βέλτιστη εξισορρόπηση που σχετίζεται με τα λάστιχα, το βέλος η και τις αιχμές.

Το MR CARBON καλύπτονται με διετή εγγύηση.

ΜΕΓΕΘΗ Mr CARBON (ΕΝΕΡΓΟ ΜΗΚΟΣ ΟΠΛΙΣΗΣ) 61, 79,94,104,119cm

PHOTO GALLERY

SHOOTING LINE

 

 

 

 

 

 

Apnea - Αγ.Σοφίας 35, 17778 Ταύρος
Τηλ.210 3414434-5 , Fax 210 3414436